FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Monday, September 20, 2010

Kisah Raya kami

Alhamdulillah
selesai sudah ramadhan
kini syawal pula
sonok betul citer pasai raya
memandangkan hubby dah balik
so terpaksala masuk keje sekejap
jadi kami balik kg
2 hari sebelum raya
nasib baik jalan tak jam
petangtu saya dah siap masak bekal
utk buka pose, kat perhentian sure penuh
pastu tapau kuih kat pasar ramadhan
then amik hubby kat tempat keje
pastu terus balik kg


sepanjang jalan 2 hero ni
tido jer, mana tak nya, satu hari tak tido

dah dekat buka pose baru bangun






sehari sebelum raya
dok main ligan kucing kat rumah maktok
cousin Alif & Adam, Asyraf & Aisyah pun raya
rumah mak tok gak
sonok la main
pastu dapat kawan baru
anak2 jiran rmh maktok
malam raya, sumer org busy main games
pastu Alif dah pandai main i-phone games
uncle yg ajar, Aysraf yg 2 yrs old pun dah terer main

pagi raya
sesudah sembahyang raya
ada sesi bergambar la pulak
susah betul la nak bagi budak2 ni pose
macam2, siap umpan kuih baru nak duduk
dah habis kena tambah lg
berlari2 uncle amik kuih



alhamdulillah
tahun dapat beraya ngan hubby
tahun ni baju raya warna kuning

keluarga hubby tak besar
2 beradik jer
tapi dorang ni memang rapat sangat
klu dorang bersembang
asyik gelak jer
cakap pun tak pernah tinggi suara
klu nak buat apa pun
mesti tanya pendapat abang dia tu
begitu juga abang dia
biras saya aka kak ipar la kan pun baik juga
bab kata orang serasi la
org nya sgt low profile
simple jer org nya
cakap pun lembut jer
sesuaila ngan abang ipar saya

tokwan ngan cucu2 nya
maktok masih belum balik lg
dr masjid
ada la tu menyinggah mana2


tengokla susah betul
nak maintain si kecik



dapat umpan kuih raya
baru diam kejap


gambar semua ahli keluarga


Adam



kawan2 Alif awal pagi lagi dah sampai



kawan kak Aisyah pun ada


lepak tgk tv


main buai bawah rumah maktok


dah siap nak g kubur
and beraya


beraya rmh mak & ayah Adam (baby sitter Adam yg lama)
sekarang Adam dah dapat adik baru
baby Akif
pastu beraya rumah family belah maktok
rumah tok anjang, tok wa, tok teh Alif & Adam
dah tu balik rehat la pulak
petang sambung lagi
saya suka beraya kat kedah ni
orang nya sumer baik2


malam tu
uncle beli bunga api
mula2 Adam & Alif takut2
pastu dah pandai
sonok pulak main yer
pastu balik kelantan cikdah bagi
3 kotak bunga api
sampai tak larat nak main





Raya ke2
awal pagi dah bertolak
ke Alor Setar
beraya rumah family belah tokwan pulak
rumah pertama
rumah Tok Tam
makan nasi daging
sedap sangat




rumah kedua rumah Tok Andak
makan mee sup pulak
jumpa Tok Cik Ai, Tok Su
Aunty Amy & husband pun ada
ni 1st time umi pegi rumah
Tok Andak
rumah Tok Teh & Tok Lang tak sempat nak pegi
tp abah bawa umi pegi thn lepas

Tok Andak dgn anak2 nya
comel2 anak dara Tok Andak ni


Abah ngan Tok Su





Rumah Ketiga
pegi rumah Tok Andak belah maktok
makan laksa la pulak
umi dah tak larat nak makan
kenyang sangat & dah penat
Alif & Adam dah start hyperactive
sebab blum tido lagi



umi wt Asyraf


Rumah terakhir, rumah Tok Ngah
Tok Wan buka pose kat sini
makan nasi
sampai2 jer dorang jumpa bear Tok Ngah
habis kena lenyek




raya ke-3
balik kelantan la pulak


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails