FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Tuesday, March 27, 2012

Alamanda

saja je pegi alamanda
tak tau nak makan kat mana
so yg terdekat alamanda je la
umi, k' suzi & afeefah
abang2 ikut abah balik kg


baru bangun tido
rambut serabai

babai umi konon2

foodcourt tutup
puas pusing2
last2 jumpa jugak
disebabkan perut minta nasi
terpaksa cari kedai yg sesuai dgn selera kitorang


umi punya nasi goreng kampung 
dah cebuk 1 sudu baru nak snap

k'suzi punya nasi beriani

utk afeefah la konon
tp umi yg kena habiskan

bucuk umi klu bab makan no.1
lambat bagi je terus jerit

lepas makan je terus poo poo
sentap umi tau...

first time umik letak dlm kete mainan ni
terus suka

muka dah ngantuk sgt dah ni
balik rumah terus demam
pagi esok mulut bising tak hingat
sebab abang2 dah balik
rupanya demam rindu kat abang2

Friday, March 23, 2012

B'day lunch at Secret Recipe

very late update
tp nak jugak update
tq to my beloved frens
to celebrate my b'day
walaupun dalam keadaan kelam kabut
sebab en suami admit ward
due to demam yg berpanjangan
keje pun datang tak datang
sebab ulang alik spital 


pasta for mimi

kueyteow tomyam for husna

and me, curry mee

tq :) luv it:)

jalan jalan IKEA

kebetulan umi cuti n abah mc
tapi disebabkan umi teringin sgt nak makan meatball kat ikea
abah gagahkan jugak bawa umi makan kat ikea
tq darling:)
ubat mesti bawa skali
klu tak mesti takleh makan japgi
sampai je terus makan dulu

meatball utk umi

nasi ayam utk abah

cinnamon roll 

sayang umi baru bangun tido



utk afeefah



afeefah tido lg
jom la balik
abah pun dah start demam blk

Hubby's BFF Wedding

Umi baru terjumpa gambarni
dah lama pun
baru nak update



adam br bangun tido
muka blurrr


berpeluh2 putri umi


colorful cake... 


cantik pelamin



waktu balik singgah beli putu bambu
umi paling suka kalu dtg ke gombakni
byk makanan feberet umi kat kawasan ni
tp memandangkan perut dah kenyang mkn kenduri
terpaksa la
batalkan hasrat
tp yg ni kena beli jugak
sebab dah lama teringin nak makan
walaupun kenyang makan jugak

.
.
.
.
.
lepastu singgah jusco
sebab anak umi sorangni
klu dah berjanji
mesti kena tepati

pilih jgn tak pilih





kena package
if adik dapat abang pun kena tempiasnya







utk afeefah pun ada jugak
new walker 
muka excited huhu...

Tuesday, March 20, 2012

Bermalam di Golden Palm Tree-Part 2

lambatnya umi nak update story yg dah basi 
tak sempat 
balik je dari dari bercuti esoknya Afeefah  & abah demam chicken pox
2 minggu terperuk kat rumah
kesian darling umi 2 org ni
.
.
.
.
.
ok sambung blk story mlmtu
umi & anak2 memang dah lena time tu
abah, ayah ngah & ayah su je
masih tak tido lg
sibuk dgn aktiviti malam depa






 akhirnya berbaloi2





dan 
hari pun semakin cerah
kami yg lena tido malamtu sumer dah bangun
kecuali depa yg baru tido awal subuh


awai2 lagi abah, umi, alif, adam & afeefah
turun b'fast
pastu alif n adam dah sibok nak mandi pool


k'suzi br bangun tido
turun lambat sikit


ayahsu ngan auntie2 pun lambat jugak

adam dah siap mandi pun
sejuk
tak bleh mandi lama2
dah b'fast balik bilik la dulu
nak siap2 nak pegi beach konon
last2 sumer membuta



bangun dah tengah hari 
perut pun lapor balik
pegi lunch dulu

umi makan laksa
depa sumer makan nasi ayam
si comel ni dah start meragam 
nak demam




alif dah siap2 nak main pasir
umi, abah & afeefah je tak ikut
panas sgt 
lagi pun afeefah dah ngantuk 











bakal auntie2



nelayan tegar
huhu



dah habis main pasir 
blk resort mandi
tukar baju
umi nak masuk spa dulu 
sebelum balik








spa counter
time ni umi dah masuk dulu

kak suzi tgh tunggu turn

auntie & uncle 
tgh menunggu

abah amik turn jaga anak2 :)




sebelum kami singgah dinner dulu


lambat jugak menunggu lauk pauk siap 
walaupun dah booked awal2
nasib baik la kami tak lapar sgt
klu tak mau kebulur jugak
habis makan terus balik rumah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails