FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Tuesday, August 31, 2010

Hamper dah siap

Diam tak diam
dah nak raya kita semua
harini dapat news dr hubby kt Turkemanistan
4 Septemberni dia balik
Alhamdulillah
akhirnya dapat jugak kami beraya
tu pun ada hati nak delay
flight sebab nak jalan2
kat Istanbul
.
.
.
.
.
diam tak diam jugakla
akhirnya sempat jugak
menyiapkan beberapa hamper
yg di oder
& now time for delivery
Alhamdulillah
rezeki Ramadhan tetap ada:)
harini pun ada dapat order lg:)
Alhamdulillah
.
.
.
.
Corporate hamper

.
.
.
setiap satu RM 400
.
.
.
.
yang comel ni RM 150
.
.
.
yang ni pulak RM 250 setiap satu

.
.
.
yang macam KLCC ni
nak delivery to office staff
jadi kenala banyak makanan kan
setiap satu RM 300 & RM 350





Merdeka Day

Selamat Hari Merdeka utk
Rakyat Malaysia
Syukur Alhamdulillah
kerana saya berada di negara yg
aman & damai
sesungguhnya saya
bersyukur & berbangga kerana
jadi anak
Malaysia
.
.
.
sempena hari cuti
saya bawa anak2 potong rambut
sebab rambut Adam cepat panjang
& senang kena infection
bila dah sembuh cepat2
kasi tebas
Alif pun potong jugak la
tp diani licik sikit, sampai je kedai
suruh Adik dulu
Alif kemudian
nasib baik Adik tak nangis
kalini Adam cool jer
.
.
.

.
.
.
Adik rilek jer sampai meleleh air liur...
.
.

.
.
.
Alif la pulak


.
.
.


.
.
.

.
.
.
.
pastu ikut umi beli baju raya Tok Ma & P'Din
pastu terbeli utk umi jugak
dah settle shopping
kita cari tempat buka pose pulak
sebab umi maleh masak
jadi umi booking la kat penang village
ada buffet ramadhan
hanya RM39++
ok la tu kan...
sementara nak tunggu buka pose
Alif & Adam
main dulu la...
.
.
.
.
.
.
.
.
at penang village;
ada nasi beriani, nasi putih & byk juga la
lauk-pauk, pastu bubur, kat luar
tu ada yg lauk bakar, laksa, kueytiaw, ABC
.
.
.
.
.

.
.
.
umi tak sengaja
terbeli jugak handbag ni
bole la kot...
sebab besarkan...
takde la nak LV bagai tu
sayang duit ler
umi ni bukan jenis jaga pun barang umi
ada satu je LV Paris
tak pakai sangat pun
ntah mana2 pegi
yg ni ok le
below RM300
tu pun rasa cam bazir je;
pastu Alif mula la tanya umi
beg baru ke umi;
nanti umi bole sumbat barang Alif & Adam
botol susu, dypers, towel kecik korang tu...


Friday, August 27, 2010

16 Ramadhan @ Saujana Subang

16 Ramadhan
kami berbuka di Hyatt Saujana Subang
kali tak salah tempat...
last year saya
tersalah booking
saya booking Golf Club
masa datang rasa cam lain jer
rupa2nya salah tempat
food tak banyakla
.
.
.

kalini saya tanya betul2
rasanya tempat ni lg ok dari Sunway Hotel
harga pun RM88++
tapi haritu ramai betul orang
sampai kt dalam pun penuh
.
.
.

food pun sedap
Alif & Adam pun makan banyak
especially nasi kurma yg sedap
makan camtu pun sedap
.
.
.

Alif makan nasi siap tambah lg

.
.
Adam pun

.
memandang saya sorang je yg makan, takde la amik byk kan
cheese tu memang sedap tau

.
.
.

umi & Alif

.
.
.
Ayah Ngah wt Alif & Adam

.
.
.
sate, lamb chop & ape ntah lupa
.
.
.
.
spagetti wt white sauce



.
.
.



.
.
.


.
.
.
Ayah Ngah dok semeja ngan our Sub-Con

.
.
.
.
Ayah Ngah lg


.
.
.
Last amik cheese cake lg
wt tart nenas
.
.
.
b4 balik amik gambo dulu


.
.
.


.
.
.
.


Tuesday, August 24, 2010

13 Ramadhan

13 Ramadhan
Kami berbuka kat Sunway Hotel
join the company iftar
biasanya bila hubby takde sahaja
saya join the company
sebab hubby tak suka involve
dlm bulan puasa
sebab nak rush pegi masjid utk terawih
saya pun tak berapa suka juga
berbuka kat luarni
mesti balik rumah pun lambat
klu single takpe
ni balik rumah nak kena urus anak2
pastu ada shj keje
yg nak buat...
skali-skala ok la..
.
.
.
Makanan kat sini memangla banyak
tp bukan semua boleh sumbat
masuk mulut
tp bagi saya, tahun ni makanan nya kureng sikit
tak tau la kenapa
kebanyakan yg saya makan sumer masin,
terlebih garam or my taste problem
.
.
.
takde gambar food
bila dah makan
terlupa nak snap,
lgpun malu la nak amik gambar food
beriya-iya pulak yer
.

.

.


.



.




.


.


.


Monday, August 23, 2010

on da day hubby left us

12 Ramadhan
hubby bertolak ke turkemanistan
sememangnya saya sedih sgt
sebab hubby nak pegi jauh
tp apakan daya
pegi bertugaskan...
sebagai isteri saya sentiasa menyokong hubby
peluang bukan selalu datang bergolek
walaupun tak sanggup berpisah jauh
.
.
.
on that day, saya dah bangun seawal 4 pagi
masak sahur
pastu tolong hubby packing barang
nampak sgt tak semangat nak pegi
org nak pegi jauh
dah packing barang 2-3 hari sebelum pegi
pastu siap2 nak hantar hubby kat KLIA
.
.
.
on da way to airport
Alif & Adam masih mood ngantuk lagi
7 am
.
.
.
.
masa ni happy lagi
tapi bila hubby nak pegi
baru nangis2 nak ikut
especially si Adam, Alif cool jer...
nangis sambil peluk abah
takmo lepas
pastu pujuk2 bagi sweet
br ok
.
.
.
.
.
air ticket
from KL - Dubai - Istanbul - Ashgabat

.
.
ok abah dah pegi jom balik, cool je Alif ni
Adam muka sedih je
.
.
.
.
haritu saya buka pose simple je
sebab adik2 sumer nak kuar
even dah tapau lauk - pauk tp tak selera
nak makan
konon2 simpan tuk sahur
tapi sahur minum air ngan biskut jer
.
.
berbuka dgn sedikit kuih

.
.
.
dan laksa sarawak lg dgn air jambu
tp tak sedap, terus tukar sirap
.
.
.
.
harini cuti masak lagi
takde mood sebenarnya
org tersayang takde di sisi
rasa lain jer
.
.
harini kami makan kat sunway hotel
join the company iftar

Sunday, August 22, 2010

10 & 11 Ramadhan

11 Ramadhan

Hubby ajak ke Sunway Pyramid
katanya nak cari barang
before he left us
skrg umi dah senang hati nak berjalan
sebab ada org tolong
Alif tolong tolak stroller Adam
takmo bagi umi & abah tolak
bagus betul anak umi ni:)
.
.


.

.

rupa2nya abah nak beli ni kat umi:)
sebab camera sony umi dah berkecai
skrg ni pun umi pakai olympus
yg hidup segan2 gitu
thanks abah:)
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.

gambar bersama abah
sehari sebelum abah bertolak ke Turkemanistan
.

.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
pastu on da way nak balik rumah
umi ajak abah pegi kedai ni
ingat nak tapau lauk
rupa2nya kat sini ada offer buffet ramadhan
RM29nett seorang je
so, kami buka pose kat sini je haritu
lgpun dekat...
lepas makan terus balik
semayang kat rumah je..
.
.

Adam dah cilok nasi umi
habis separuh nasi umi dia makan
ok la tu

.

.
.
.
Alif makan nasi dgn lauk daging je
.
.
.
muka org pose menunggu masa berbuka


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


10 Ramadhan
balik rumah dah lambat
so, tapau kat pasar &
masak sikit
.
.
.
.
.
Budak tak pose, makan otak2 feberet dia
.
.
.
Budak ni termenung ala2 pose gitu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails