FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Sunday, January 30, 2011

Weekend Update



Alhamdulillah, anak umi dah semakin baik
lega umi, minggu ni seminggu
tak pegi sekolah
lagipun cuti

pagini umi gi sekolah bayar yuran je
pastu umi tanya lg ustazah tu
dia cakap Alif jatuh sendiri
balik dr sekolah umi tanya lg
umi tunjuk gambar tempat Alif jatuh
tanya Alif jalan2 kat sini 
pastu terjatuh kan
cepat2 dia jawab
"bukan, kawan Alif tolak"
dah 4 hari umi tanya
statement sama yg dikeluarkan
nama budak tu pun masih sama
adakah anak umi masih berbohong
ataupun cikgu yg berputar belit
umi tak kisah klu ada org buat
tapi bgtau la keadaan sebenar
bukan nak marah pun
dah terjadi kan
cuma terkilan la
pihak sekolah amik ringan je bab ni
ok dah
.
.
.
citer cuti semalam pulak
pagi2 abah kuar gi ofis abang dia jap
tengah renovation
pastu balik siap nak kuar gi kenduri
rumah kawan abah yg keje kat Turkmenistan
ada kenduri kesyukuran
dah kenyang makan kenduri
gi Subang Parade
umi saja je nak tengok 
phone baru kat abah
tp nasib baik tak jd beli
malam tadi phone abah hilang 
masa kuar gi ngaji kat subang jaya
kalau phone baru mau tak hangin umi...



perut dah besar sikit
baju makin sendat
jadi umi beli la beberapa utk umi
& shawl n accessories


dah tgh malam 
budak ni masih cerah biji mata
sebab br bangun tido
Abah & Alif gi ngaji kat subang jaya
rumah ustaz Irfan
apalagi adik pun amik peluangla
selalu tak bleh main ngan tenang 
sebab abang suka kacau

Friday, January 28, 2011

kesian anak umi

kesian anak umi sorang ni
semalam kat sekolah
cikgu tepon cakap
alif jatuh masa main
tp yg umi terkilan tu
dia cakap alif tak luka
ada calar sikit kat muka
umi tanya
teruk ke?
dia kata tak teruk
sebab alif tak nangis langsung
anak umi sorangni
memang jenis tak nangis kalau sakit
camna skalipun
pastu nursery pulak call
cakap muka alif bengkak
umi tanya lg 
nampak teruk ke?
dia kata macam teruk jugakla
jadi, umi call abah amik alif
nasib baik abah ada
bawa gi klinik amik ubat
then rehat kat rumah


sedih umi tengok anak umi ni




Thursday, January 13, 2011

Ikan Pekasam

Sejak dah boleh makan nasi ni
asyik lapar je kan
tapi lauk pun kena pilih
haritu abah bawa balik ikan pekasam
umi tengok abah makan
cam sedap je, cuba try memang sedap
sejak haritu hari2 nak makan ikan pekasam
tapi abah goreng lg sedap
yg berkuah memang tak blh makan lg
makan nasik kering je la tak berkuah
haritu abah masak utk kami
hujan2 ni selera makan
tp stok ikan pekasam dah habis
camna ni :(


Wednesday, January 12, 2011

Dinos Alive

Sempena cuti sekolah aritu
abah bawa kami 
ke Pusat Sains Negara
ada pameran Dinosour
Alif kan peminat dinosour
Adam pun minat gak, tapi bila dekat takut
sampai terkucil dlm seluar
dahla tak bawa spare
cari2 nasib baik ada 1 dlm kete
tu pun tak nak tukar baju
sebab tak sama ngan abang Alif
kat bawah byk gambar Alif je
umi & Adam takleh msk dekat
sebab Adam takut sangat
























 Alif's weight

Adam's weight

Friday, January 7, 2011

Dubai - Turkmenistan - Istanbul

gambar abah masa pegi Turkmenistan aritu
kalini rasanya dah 3rd trip abah ke sana
tp trip kali kejap je
.
.
.



sempat jalan2 kat Dubai










Dah sampai Turkmenistan




















Pastu time balik 
singgah kat Istanbul, transit 1 malam





solat subuh kat blue mosque











LinkWithin

Related Posts with Thumbnails