FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Thursday, December 27, 2012

Tuesday, December 4, 2012

Ngidam Pulut Mangga

Semalam punya lunch
Tiba2 rasa nk mkn pulut mangga
Dapat jugak merasa ye
Makan sabai Restoran Thai Sabye Sabye kt OUG
Harga pn reasonable..


Wednesday, November 28, 2012

Family Holiday again

Kebetulan tokma n cikdah dtg sempena ayahngah convo
So we plan nak gi vacation dekat2 je...
Nak bawa dorang ke golden palm tree resort....
1 villa dah confirm, 1 lg villa waiting confirmation...
Yuhuuu....

Pulut Durian

Berjaya jugak suruh tokma buat pulut durian....
Sekejap je licin....
Kakak n adik in da house...
Makan selera ye reramai kumpul skali skala...


Sunday, November 4, 2012

Alif Orientasi




Ari sabtu lepas pagi2 dh smpi sekolah... padahal dekat je, tp umi yg excited lebih2..
Alif mcm malas je... tu pun kena pujuk bukan main lg...
Dah smpi, cari kelas alif, msk kelas siantan...

Tak lama kwn alif da smpi, ada la geng 1kelas, terus ok....
Semangat sikit nak sekolah....

Then masuk exam dgn muka confident, umi n abah curi2 tgk dia jawab exam..
Nampak ok, rasanya mcm bleh jawab semua, takde toleh kiri kanan, serius je jawab paper...
Hopefully ok la, insyaallah...

Pkl 11.30 abah blk dulu nk anto adam gi school, adam buat show on graduation day...






 Alif in da Siantan Class



 Awai sgt smpi, ramai blum sampai, segan2 la sebab takde geng




 Adam pn sibuk nk sekolah jugak... dah mcm twins plak...





 Afeefah pun sibuk jugak...



 on da way msk kelas nk exam... good luck anak umi...


 tengah exam, umi curi2 amik gamba...













Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan

 Salam Ramadhan
Alhamdulillah tahun ni umi dapat berpuasa bersama keluarga
tahun tak dapat berpuasa sebab masih dalam pantang
tapi mingguni berpuasa tanpa abah
sebab abah berada di Miri sekarang
.
.
.
.
umi nak perkenalkan 
assistant baru umi kat dapur
bila dengar nama cam pelik je kan
tapi amik je la
cuba dulu
mana tau klu betul2 berguna





 cubaan pertama
ikan bakar
huhu boleh tahan rasanya
bakar pun tak lama
 a few minute sahaja
klu oven nak tunggu panas lagi 
setakat nak grill 2 ekor ikan tak berbaloi rasanya


ni cubaan ke-3 kot
kedua umi dah grill sotong pun sedap jugak
sotong tak liat
cepat je masak
yang ni konon ala2 western tapi di melayukan
sebab umi dah campur jintan segala bagai & madu



taraaa
dah siap...
sedap jugakla
grill seketul je
cepat la licin

 yg ni cubaan ke-4
sotong bakar bersambal

 

dah tengah malam teringin pulak nak makan puding roti
yg ada kat rumah susu coklat
so jadila puding roti coklat
 

utk anak2
yg suka snack

 waktu lapang bersama family
time tengok tv
tiba2 takde apa nak kunyah
nasib baik ada ubi
letak sekejap dalam pemanggang
dah siap




sempena nak menyambut ramadhan
sempatla umi buat ayam bakar
makan dengan sup ayam
memandangkan abah takde
takde la umi masak beriya2 sangat
nasib baik ayah ngah datang
so, ada jugak orang nak makan juadah umi ni

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

mee kari ni bukan buat semalam
yg ni umi buat minggu lepas
sebab teringin terliur tengok member
makan mee kari 
masa lunch kat old town white coffee



"SELAMAT BERPUASA"

Monday, June 25, 2012

Abah Dah Balik

Alhamdulillah...
setelah 3 minggu kat Melbourne
akhirnya terubat jugak rindu kami anak beranak
Encik Suami sudah selamat sampai rumah
malam tadi
Umi bawa Alif & Adam masa amik abah,
Afeefah tinggal kat tokma kat rumah






anak2 pulak lapar


anak2 kan suka sgt sharp pencil
jadi abah pun beli ka kangaroo & koala sharp


small kangaroo utk Afeefah
tapi Afeefah tak layan pun


Wednesday, June 20, 2012

B'day Lunch

Celebrate our superior b'day
Mr Pang








mine

husna

ain

ahmad

ita, mimi pun sama

just a slice a brownies for Mr Pang
cukup la tu
sebab semua dah kekenyangan
tu pun tak habis, manis sangat



Makan2 @ Thai Thai

Bila tak tau nak makan di mana
di sini la tempat paling senang
tak perlu fikir lama2...
yg penting food taste ok..
perut kenyang...










LinkWithin

Related Posts with Thumbnails