FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Wednesday, December 29, 2010

"Pintu Neraka"

Lama betui tak update, nak buat camna
sejak 2 menjak ni umi memang tak larat 
mabuk teruk sangat
usahkan makan, bau pun tak bleh
.
.
.
.
berbalik topik di atas
(sila klik utk cerita selanjutnya)
takutnya
ada ke
umi dengar citer je
betui ke????
apapun cuba kita tengok betui ke tidak!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
sebenarnya 
ianya hanyalah panggilan
tempat yg terletak
di Turkmenistan
Hubby dah lama citer
pasal tempatni
cuma baru2 hubby berpeluang 
menjenguk tempatni 
"Kawah Gas terbakar selama 37 tahun"












Sunday, December 12, 2010

Sepang Gold Coast

Weekend semalam
takde apa nak buat
hubby dah terbang ke Turkmenistan lagi
ayah ngah alif & adam
singgah rumah
nak pegi
Sepang Gold Coast
nak amik ayah su
jadi kami pun nyibuk nak ikut
saja nak jalan2
pegi rumah ayah su dulu
pastu ayah su bawa kami masuk
round kat dalam Sepang Gold Coast
semalam ayah su cuti
tapi tak lama kami dalam tu
sebab ayah su ada hal
nak jumpa client kat luar
.
.
.
.
.
ayah su bawa round naik buggy
kakak comel tu gefren ayah ngah
.
.
.
.
Kebanyak bilik kat harga RM 1k ke atas
mak aih
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
alif & adam excited tengok pool
pastu sibuk nak mandi
.
.
.

.
.
.
tapi air tak cantik
kaler coklat
.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.


Thursday, December 2, 2010

Nasi Daging

Masak Nasi Last Weekend
2nd time buat
masa buat 1st time dulu
hubby kat Turkmenistan
Jadi bila hubby dah buatla
bagi dia rasa
dia cakap sedap
tapi tekak umi ni je yg tak sedap



Hubby suka makan daging masak hitam
jadi buat la untuk dia


kalau makan nasi mesti nak berkuah
nasib baik kacang dal ada lagi

Tuesday, November 30, 2010

Jumaat - Isnin

huhu letihnya
tak terkata
Jumaat amik kakak kat subang
bawa dia balik rumah
sebelum singgah mall kejap
nak shopping sikit katanya
memandang hubby tak ikut
susahla umi nak bershopping jugak
terpaksala melayan 2 hero ni
bawa main kejap
pastu melepak kat McD
sambil tunggu kakak shopping
dah tak larat tp tahan jugak la


.
.
.
.
esoknya Sabtu
ada training kat Supplier's office
geng project staff
dengan muka ngantuk
.
.

.
.
.
.
Ahad pulak
pagi2 dah bangun sebab 2 hero
dah bangun awal
hubby pun bangun awal pegi masjid
terus tak tido
so, umi pun kena la bangun
awal masak
pastu siap2
nak kuar tengok baby kazen hubby
kat Hospital Pakar An-Nur Bangi
lagipun nak survey hospital
utk 3rd baby nanti
macam ok jugak
.
.
.
.
Isnin pulak ada gathering
wt office members
since dah masuk new project
25Million
& our director
blanja makan
hubby takmo ikut
jadi umi bawa la K'Suzi kazen Alif & Adam
.
.
.
K'Suzi

.
.
.
Office Members

.
.
.
Saya minum ni

.
.
.
my dinner plate
nasib baik bleh telan
kalau tak asyik kembang tekak jer
.
.
.
K'Suzi punya











Monday, November 29, 2010

kami di hujung minggu

Abah demam
balik dr kg raya haritu
tapi umi nak makan
Kenny Rogers
jadi kami
keluar kejap utk makan
sebelum kuar umi
rendam panadol kat abah
Alif & Adam
suka tengok ubat abah cair
dalam air

.
.
.
siap minta nak rasa lagi
.
.
.
.
Sampai IOI Mall
naik kuda dulu
.
.
.
.
pastu baru pegi makan
tapi umi makan tak habis pun
bila makan je tekak rasa kembang
adoi letih betul camtu
.
.
.


.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.


.
.
.













Sunday, November 28, 2010

Foto Raya Haji yang dah basi

Jalan jem teruk
nak balik malam raya
plan balik petang
ding dong ding dong
malam jugak kami bertolak
anak2 pun dah ngantuk
seharian tak tido
.
.

.
.
.
sampai kg pagi raya
hubby terus tido kepenatan
umi masih boleh bertahan sekejap
Adam & Alif
masih segar sepanjang hari
pagi2 dah minta nak pakai baju raya
pastu sibuk ajak ayah ngah main





.
.
.
menyibuk kat abg Eli main game
yg tak mandi lg

.
.
.
wt sista yg tercinta

.
.
.
.
salam pagi raya

.
.
.
.
ayah ngah plak


.
.
.
.
.
ayah su


.
.
.
.
.
.
Cik Dah


.
.
.
.
.
.
.
Adam


.
.
.
.
.
.
.
Alif

.
.
.
.
.


.
.
.

.
.
.
.
Cik Dah, Ayah Wan, Adam & Alif

.
.
.
.
Umi wt Abah yg br bangun tido

.
.
.
.

.
.
.
.
Malam raya ke-2
kami bakar sate
.
.
.
.
Umi kat dalam rumah jer
tak turun pun tengok dorang bakar sate
melayan tetamu dalam rumah
.
.
.
.


.
.
.
.

.
.
.
.



.
.
.
.
Mak Su & menantu baru

.
.
.
.
Adik wt Ma & Mak Su (Adik Ma)

.
.
.
.
Adik wt his friend

.
.
.
.
Pagi esoknya kami bertolak balik kedah
sebab ada kenduri
malam tu ada
majlis berzanji
kami pegi makan je
pastu terus balik
.
.
.
.
keesokan harinya
baru kenduri
tapi umi dah mula tak selera makan
makan apa pun sumer tak sedap
.
.
.
.


.
.
.
.
bergambar dengan pengantin

.
.
.
.



.
.
.
.


.
.
.
.
.
Adam dah mula meragam nak tido

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
2 budak comel ni
suka menempek ngan umi




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails