FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Thursday, December 29, 2011

Lunch at Delicious

Farewell utk William
our colleague
ramai yg tak bleh attend 
hanya kami 3 org shj

Plan asal nak makan Kenny Rogers kat Amcorp Mall
tiba2 terlajak ke Sunway
rushing time, jalan2 nampak delicious
terus masuk
first time makan kat sini
nak oder pun blur2
tapi disebabkan teringin sgt
nak makan pasta wt white sos
bila tengok kat menu ada
terus je oder





bye bye William & good luck

nice deco



saya punya la

Husna punya Salmon ape ntah
disebab sos kicap byk sgt
tak rasa keaslian salmon
so, tak menarikla

chicken chop William sedap

yg ni tak rasa, tp Mimi cakap macam ikan singgang je

saya punya dessert
PAVLOVA



kami

Wednesday, December 28, 2011

Bandar Lama Kopi Putih

Mula2 memangla tak paham
apa la dorang ni dok tag kat fb
pastu bila makan kat sini, 
baru la terpikir
sini rupanya....
asal makan je ada je kami...
dah memang ini je geng makan kat ofis...
yg lain ntah kemana








honey lemon


asam laksa dorang

ai punya mee kari




Monday, December 26, 2011

Afeefah tgk wayang

Setelah lama menunggu
akhirnya berjaya juga
dorang nak tengok Push in Boots
kami tengok kat Alamanda 
sebab senang nak balik 
dekat je kan
1st time bawa Afeefah msk wayang
nasib baik tak nangis
tido je sampai habis citer













lepas tengok wayang perut pun lapar
dah habis makan baru teringat nak amik gambo


comel umi
sayang sangat!!!


lepas makan macam biasala
entertain anak bujang lagi
umi kuar jap nak bf Afeefah



Thursday, December 8, 2011

Satu-satunya puteri umi

cepat rasanya masa berlalu
rasa macam baru sahaja 
umi lahirkan puteri comel ni
Alhamdulillah
sangat senang umi menjaganya
tak ada kerenah sikit pun
balik keje letak je kat tilam
terkodek2 sorang2 depan tv
hinggalah umi masak, siap masak baru amik dia
tak meragam sikitpun
skali skala bunyi jugak
tapi kejap je
buat masani masih belum pernah
ada masalah kesihatan
umi berdoa moga anak umi sorang sentiasa sihat
berkat bf kot
antibody kuat la sikit
suka sgt senyum
pantang tengok orang senyum je
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



latest picture
pakai dress baru
K'Suzi beli 







Wednesday, December 7, 2011

Weekend Kami

umi dah dah tak tau nak masak apa
menu paling simple dan senang
nasi ayam je la
anak2 pun suka
Alif makan paling banyak
suka sgt agaknya
berkali2 puji umi
nanti umi buat lagi k
bila abah makan dia pun nak makan lagi


lepas makan 
abah ajak tengok Pak Ngah
kat spital
admit sebab salah makan ubat
habis 70% kulit burn
macam kena api camtu
minggu lepas abah dah pegi
tapi umi tak ikut
jadi haritu abah bawa kami pegi 
umi tengok dah ok sikit
pastu kami ke Sunway Pyramid
hujan punya la lebat time tu
nak masuk parking punya beratur panjang
tp umi ada tempat parking rahsia
 bila suruh abah masuk ikut situ 
abah dah cuak, bleh masuk ke ni....
sebab kat situ nampak mcm 1 way shj
tp sebenarnya 2 way
bila masuk tgk banyak kosong 
siap bleh pilih nak parking kat mana....
abah bawa 2 hero umi main games kat ice skating 
to stroller tak leh turun takde lift turun
so umi tunggu kat atas 
jalan2 dgn Afeefah je la
pastu makan kat dunkin donats sambil tunggu dorang habis
nak bf Afeefah senang skit
.
.
.
.
dah habis sambung pulak games kat atas ni
so, harini entertain dorang je la
abah suruh umi survey phone baru
tp malas la umi nak survey sorang2 lg pun 
umi tak pandai nak selidik pasal gadget ni




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails