FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Wednesday, April 13, 2011

Last Day @ Langkawi

Memandangkan dah last day kat Langkawi
haritu kami tak pegi mana2
nak lepak puas2 kat Datai 
bukan senang dapat peluang duduk villa beso
tapi villa ni penat sikit
bilik kami kat bawah, rest room kat atas
kena kuar bilik naik atas
dapur pun kat atas kat sebelah rest room
pool kat bawah bilik kami
tp yg syok umi tak perlu bawa balik baju kotor
pakai terus cuci, siap ada dryer
terus kering



pagi2 lg kami dah bangun b'fast dulu 
makan coco crunch ngan susu je dan roti bakar  

kami nak turun beach kat situ la
kena naik keta ler jalan kaki penat gak
beach ni hanya utk penghuni Datai dan Andaman sahaja
sunyi sepi org pun takde
ada mat saleh 2-3 org dok jogging tepi pantai

byk betul anak ketam

tu la villa kami dok

jambatan ke gulai house



pastu misi mandi laut pulak





umi tak larat dah

balik rehat la pulak
sementara tunggu abah masak maggi cup
kain baju tengah cuci


abah pun nak rest jugak, siap tertido lg
pastu bangun lunch nasi ayam

terjun pool lg 
kalini anak umi dah berani mandi kat tengah2




rehat kat bilik la pulak
sambil makan biskut
ingatkan dorang ni nak tido rupanya tidak


sebelum balik, sesi bergambar seisi keluarga pulak
belakang kami tu bilik makan dan bilik tv



sebelum kuar, sempat lg tu

sepanjang jalan penuh dengan luntong kat tepi jalan

dalam ni anak2 umi dah flet
seharian tak tido
nasib baik adam je tido
alif dah tido kejap dalam keta on da way ke airport
klu 2 org tido jenuh abah nak usung 2 org ni

Sunday, April 10, 2011

Hujung Minggu kami

lama betul dapur umi tak berasap
memandangkan sekarangni dah tak mabuk
mood rajin pun baru datang
sebenarnya umi teringin sgt nak makan nasi ayam
makan kat kedai tak puas
jadi umi buat la
abah pun suka
dah lama tak makan special
abah cakap



 


abah makan bukan main selera lg
anak2 umi kena suapkan klu makan sendiri 
memang 2 suap je makan
biasanya umi makan dulu ngan abah
pastu baru suap dorang
.
.
.
.
.
Weekend semalam
umi buat karipap sardin
utk minum petang
1st time umi buat karipap
kira ok la kan karipap umi
alif suka sgt
lebih2 lg yg hangus
dia cakap karipap bakar
sebab dah hitam sikit


cuti semalam 
langsung tak kuar
sebab malas sgt
asyik kuar je bosan jugak
semalam tak kuar
dapatla anak2 umi main beskal baru depa
dah sebulan beli tersadai camtu jer
balik petang pun dah lambat
dapat main sekejap je
alif dah boleh naik 2 tayar
semalam abah buang tayar kecik



 adam masih lg 4 tayar

Friday, April 8, 2011

Langkawi Day 2-Part 1

Seawal subuh 
anak2 umi semua dah bangun
berendam dlm bath tub
pastu bersiap nak kuar
b'fast dulu baru kuar
plan utk pagitu nak naik cable car



bestnya sepanjang jalan turun bawah
udara sgt segar
tak perlu buka aircond
nyaman betul








umi ingat jauh nak ke cable car 
rupa2nya dah sampai
Oriental Village
kejap je

singgah beli topi utk adam n alif
umi pun beli sedikit souvenir utk kawan2 ofis

takde org, tak perlu beratur
cuaca haritu sangat elok



Alif marah umi amik gambar dia







Adam gayat jalan, jambatan macam goyang sikit
tu yg jalan terbongkok2

ok nak turun bawah dah



singgah bagi makan arnab pulak
kesian arnabni cam kebulur lapar



umi n abah
lepak kejap sambil tunggu dorang main 



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails