FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Monday, April 26, 2010

Compact Wet EyeShadow

Compact Wet Eyeshadow
kawan saya jual
dari Dubai
harga murah sangat
yang penting
boleh buat sembahyang
itu cakap dia
wallah hu alam la...
kalau tak betul...
.
.
.
.
.

18 color -RM20
.
.
.
.

48 color - RM40
.
.
.
.
.
40 color - RM50
(yg ni saiz dia lebih besar dr saiz 48 color di atas)
.
.
.
.
80 color -RM80
.
.
.
.
.
.
.
yg ni tuan punya blog punya la
48 color
kena sorok betui2, kalu tak hancus anak2 teruna
saya kerjakan
.



Sunday, April 25, 2010

makan-makan kat bangi

Bawa our mom to dinner
at Bangi
lupa dah nama restoren tu...
food memang sedap
tp service bad...
kami menunggu lama sangat...
dah sampai lauk lain, tp ikan sampai lambat...
so ratah je la ikan siakap tu...
dulu pernah makan kt sini, tp belum upgrade camni lg...
nanti kena ajak abah dorang datang lagi
.
.
.
adam tgh kira jari
.
.
.
.
.
ayah su blanje kitorang, thanks, nanti blanja lg...
.
.
.
.
ayah ngah
.
.
.
.
alif termenung blur lg, baru bangun tido
.
.
.
.
.
dah ok skit
.
.
.
.
.
tok ma alif & adam
.
.
.
.
adam wt ayah su... sibuk dok ajak ayahsu turun bawah
.
.
.
.
.
.
main dlm sampan buatan
.
.
.
.
.
air kosong refill
.


.
.
.
.
ok la tempat klu bawa budak kecik yg aktif cam dorang ni
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.


.
.
.
.
.
me wt alif yg takmo bergambo
.
.
.
.
.
.
me wt adam
.
.
.
.
.
.
me wt adam again
.




Thursday, April 22, 2010

Nite @ I-City

Dah lama nak ke tempat ni
tapi tak tau kat mana
hari tu godek facebook member
baru dapat tau
rupanya kat shah alam
cantik...
especially waktu malam...
penuh dengan warna warni
adam & alif suka sangat
sampai tak sempat nak snap gambo dorang
kejap lari sana sini
excited sangat...
.
.
buat masani belum ada bayaran masuk lg
dengar citer lepas ni akan dikenakan charge masuk
tp skarangni just ada kawalan je la...
.
.
tapi malamtu tak sempat amik gambo banyak
sebab bateri camera dah kong
amik 2-3 keping dah habis
tu la tak cek dulu
tapi kami pegi pun dah lewat malam
dalam pkl 10 lebih dah
.
.
ni la hasil tak seberapa yg dapat di snap
.
.
.

.
.


.
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.


tengokla nak panjat pokok plak..
.
.
.
.

sonok lari sana sini
.
.
.
.
.

.
.
.
.

semua nak touch tp tak bleh touch
.
.
.
.

.
.
.
.






Sunyi

semalam hubby dah bertolak
ke Ho Chi Minh, Vietnam
utk berapa lama ntah...
beberapa hari ni my mom ada lg
jadi tak la sunyi sangat
sabtu ni dah nak balik mesti sunyi kan
beberapa hari ni
saya tersangat la penat... tido tak cukup...
anak2 takmo tido malam
klu tido, terjaga pulak tengah malam
sorang2 lagi la penat
harap2 cepat la hubby balik
tp next month nak kena pegi lagi
hadoiiiii
.
.
.
.
.
b'fast kat McD, b4 he fly
.

.

.

.

semoga selamatla keje kat sini ye
.

Monday, April 19, 2010

Kerabu Kelate

sejak my mom ada sini...
rajin pulak ke dapur...
bukan apa, senang masak
sebab tok guru dok tolong...
masak ikut tekak sendiri jer...
.
.

cucur bawang yg segera punya
.
.
.
.
.
kerabu ni memang feberet.. tp hubby tak makan kerabu..
jadi bila dah ada geng ni bleh la buat..
.
.
.
.
.
solok lada my mom buat
.

.
.
.
.
.
kopok lekor my mom bawa dr kelate....
.



Sunday, April 18, 2010

main pasir di sepang gold coast

Alif baru saja baik dari demam...
fuhh legaaaa...
tiba2 adam pulak demam,
high temperature plak tu...
dah 4 malam kami kurang tido...
hadoiii... letihnya...
cuti weekend, tak kemana pun...
bawa dorang amik angin petang
sambil main pasir...
alif dah siap packing mainan apa nak bawa...
.
.
.
.
dah mula operasi
.
.
.
kesian anak umi tak larat

.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.

adam wt tokma
.
.
.
abah tanam kaki
.
.
.

adam dah lembik ni...
.
.
.


.
.
.


sponge bob pun ada

.
.
.

dinosour kesayangan mesti ada
.
.
.

.
.
.


ayahsu buat ultraman
.
.
.

adam dok susun keteapi




Friday, April 16, 2010

Sedihnya...

Saya sedang menangis teresak2 depan PC kt ofis ni...
sedih sgt2...
bila singgah blog ni
Ya Allah Kau tabahkan hati insan ini ya Allah...
Kuatkan lah semangat mereka...
Berikanlah mereka kekuatan...
Semoga Engkau memberi rahmat kepadanya..
Aminnnn...

Thursday, April 15, 2010

Air tangan Mak...

Semalam, my mom br sampai dr kg...
kebetulan adik blk kg,
suruh la dia angkut mak dtg sini
dtg sini bukan lenggang kangkung
dia hangkut sumer tanaman dia dtg sini
segala jenis sayur, ulam, cili, serai, sambal tumbuk, budu..
siap bawa benih nak tanam kat
depan rumah ni...
tu pun dok risau sayur depan rumah dia
takde org jaga...
jadi malam tadi dapatla merasa hasil air tangan
mak saya...
sedap...
sampai tak cukup nasi kami makan...
.
.
.
.
Bahan2:
Ikan masin di rendam
santan
timun
kacang panjang
cili besar
bawang merah*
lengkuas*
cili kering*
kunyit*
bahan2 bertanda* di blend
Cara2:
Campurkan sumer bahan di atas,
masak atas api sederhana,
kemudian masuk kan gula dan garam
siap!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails