FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Sunday, September 26, 2010

Asam Laksa & Beraya Lagi

Teringin beno nak makan asam laksa
pegi kedai terus beli bahan2 nak buat laksa
mana tau tiba2 jiran /kawan datang
dah ada makanan nak jamu
memang betul pun
tiba2 jiran2 bg tau nak serbu rumah
tapi tak sempat jamu laksa
sebab belum masak lagi
jamu kuih raya dulu
.
.
.

.
.
.
.
Pastu Cerita Raya lg
Hari Sabtu balik kenduri member ofis
kami singgah rumah Aunty Cik I kt bangi
dah lama tak pegi rumah dia
Selasa dah nak pegi Turkmenistan
jadi kami singgahla kejap

.
.
.
Bergambar dgn Mak Su

.
.
.
Umi, Abah, Adam
Alif jd tukang tangkap gambo

.
.
.
esoknya pulak
majlis jamuan raya utk penghuni taman
hubby nak gi kenduri kat Seremban
ingatkan takmo pegi
tp pkl 8 dah bising lagu raya
dah bising panggil orang datang
Alif & Adam pun sibukla nak pegi beraya
tanya jiran sebelah
asben dia pun takde
so kami pegi sama2 la
depan rumah je, tak pegi kang
rasa bersalah la pulak
.
.
.
Alif & Adam dapat duit raya
dr Adun Dengkil

.
.
.
.
Pastu dok tunggu lagi tu...

.
.
.
.
bergamba dgn kawan2 depa

.
.
.
.
pastu balik singgah rumah jiran sebelah
umi dgn Alisha
merangkap anak angkat
sebab suka dok ngan umi
.
.
.
Umi lg dengan Alisha & Arina

.
.
.
.
Alif & adam wt Aiman & Haziq

.
.
.
.
Petang tu kami pegi rumah jiran seberang padang
kira depan rumah la

.
.
.

.
.
.
.
.
umi dgn jiran sebelah Zaimah
sama umur je
tapi dia dah lima anak
umi baru 2 je
.
.
.
.
.
Tengah syok sembang tiba2 abah datang
dah balik rupanya
abah ajak pegi rumah Pak Anjang Subang
sampai2 je terus serbu kolam ikan
.
.
.

.
.
.
Adik Ashraf pun ada

.
.
.
Pastu main bubble
Tok Anjang dah beli siap2 utk
Cucu Sedara kesayangan

.
.
.

.
.
.

.
.
.


Thursday, September 23, 2010

Kena tinggal lg

Haritu cakap nak kene gi Singapore ahadni
tiba2 tadi call bgtau
nak pegi Turkmenistan pulak
huhu...
tapi takpe la
saya dah tau apa barang blh kirim
masa pegi dulu
tak tau lg apa barang yg ada kat sana
nak imagine keadaan kat sana pun tak tau..
jom tgk gamba hubby kat sana
ni kat KLIA lg before pegi

Alif taken this foto


the tickets, 3 hari travel ooo..

.
.
.
dgn member keje, dr singapore nama dia Han
single lg tu
.
.
ni transit kt Dubai


.
.
also Dubai


Naik flight lg ke Turki pulak


Transit kt Turki plak

wt agent MMHE

dah sampai Turkmenistan

depa dok hotel ni la
di Agshabat



view dr bilik





balik keje singgah pasar
pekan kecil kat Agshabat
ada macam2 jenis kacang kat sini

ni kat tempat keje, breafing b4 start keje


time keje pun sempat lg mandi laut


release tension takut tak dapat blk raya;


byk betul entertainment kat tempat keje yer



ni dah nak blk m'sia
amik gambo dulu b4 balik



Presiden depa

hai cantik awek

di kat Turmenistan punya bazaar kot




boleh je amik gambo kedai;
siap ckp lg klu bini aku tgk ni confirm marah
memang ler saya marah
rupanya sana pengeluar cotton terbesar
kot ye pun beli la satu utk bini
hotel kat Turmenistan


pegi bertiga balik berlima




transit kat Istanbul


memandangkan transit 5 jam; sempat la depa kuar jln2 kat Istanbul




masa pegi berlima, tiba2 terpisah dgn group
balik sorangla, nasib baik tau jln balik




Blue Mosque





inside the blue mosque












ok dah kat airport semula
nak blk m'sia dah



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails