FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Monday, January 25, 2010

bila Adam tido lambat

Hmmmm.... apa perasaan korang, bila bangun pkl 4 pagi,
tengok keadaan rumah camni...
mau tak naik hantu... takkan pencuri masuk rumah...
inilah jadinya bila makbapak dah tido
tinggal si kecik sorang2 dok main...
tp tak sangka sampai camtu skali dia nak main...
biasanya dia akan tengok cartoon je
then sampai ngantuk, baru dia kejutkan umi nya nak tido
tp malam tadi heran gak, pukul 4 pagi,
abahnya bangun nak buat susu si kecik ni,
i pun terjaga, tp heran tengok si kecikni dah tido
sebelah i, i tanya abah dia yg tidokan ke?
jawabnya tidak...
hmmm... heran, baik pulak malamni tido sendiri...
siap parking sebelah i plak tu...
Alif dah tido dengan i malam tadi...
dia sorang je yg tak tido...
kalau dua2 tak tido, mesti ada org kejut "report"
apa yg berlaku...
i dah agak mesti dia dah buat something ni...
abah kuar kejap then cakap "umi, tengok"
habis 2 botol bedak... 1 baru pakai, 1 lg dlm separuh botol..
sumer licin botol bedak tu di tuang...


-
penat gak i mengemop... ntah berapa kali mop, baru ok...
tp still ada lg...
tikar dah buang...


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails