FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Sunday, November 9, 2014

Weekend Update

Pagi sabtu umi cuti sebab babysitter off haritu
terpaksa amik EL
so malas breakfast kat rumah
kita breakfast kat luar la ye
lunch baru umi masak 

lunch pun simple saja haritu
tapi licin anak2 umi sapu

petangtu umi buat cekodok pisang
2 assistant umi ni sibuk nak tolong

tengokla kakak bukan main lagi



kakak dah cabut adik amik alih tempat kakak
1 bekas tu nak bawa gi kat abang alif
petang nanti

on da way ke sekolah abang alif



sampai je ustaz cakap dorang main bola kat padang
terus cari kat padang




sementara tunggu abang alif mandi
umi kemas locker dulu
abang adam & afeefah lepak kat katil abang


afiqah pun sibuk nak lepak bilik abang

singgah solat magrib
kat Masjid Al Hasanah Bangi

sibuk la sikecik ni nak solat juga


dengan kakak comel masa singgah masjid
dia suka sangat kat Afiqah

Yang ni lunch untuk hari ahad
udang galah bakar bersambal
favourite abang alif
licin dia makan


macam biasa lepas makan umi akan sibuk
untuk packing baju abang alif
nak balik asrama malam nanti
begitula rutin hari minggu umi
kalau keluar umi mesti rushing nak packing
baju abang alif
1 hari  nak cuci baju untuk seminggu
then ion jubah untuk seminggu 
packing baju harian untuk seminggu
topup bekalan makanan
roti, biskut, instant drink vico atau ovaltine


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails