FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Tuesday, February 8, 2011

Alif dan Adam

Alif dah hilang semangat nak gi sekolah
sejak dia jatuh haritu 
dia dah trauma
utk pulih semangat ke sekolah
abah belikan beg sekolah baru kat Alif
dan meja study baru


set table study ni tinggal 1 je stok
nak tak nak abah amik yg display 1 lg utk Adam
walaupun Adam takmo
tapi abah amik juga utk Adam
Adam pilih yg biasa je
umi & abah tak sampai hati pulak 
kadang2 dia ni tak kisah
apapun umi & abah bagi dia amik je
tak mcm Alif 
mesti nak ikut taste dia 

balik rumah terus rasmi

Alif dah pandai colouring

dia ni teliti sikit
buat keje nak kena teliti
setakat ni Alif dah hafal huruf jawi Alif-Ya, ABC, Nombor 123 dan
juga dalam bahasa arab
Alhamdulillah
dia dah pandai baca beberapa doa
doa makan, doa belajar, doa tido
dan ada lg umi tak ingat dah
beberapa perkataan dalam bahasa arab

adik pandai conteng je
Adam pun dah mula suka baca Alif Ba Ta, ABC, Nombor 123
abang yg ajarkan



rocky chair utk Alif
Adam takmo, dia gayat
abah beli masa balik dr sepang gold coast haritu

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails