FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Wednesday, March 31, 2010

Lama betul tak update blog...

Lama betoi tak update blog...
sejak pindah ofis tenet pulak lambat setup..
harini baru dapat tenet... sonok bukan main lg...
nak harapkan update kt umah kirim salamla...
broadband lembab giler pahtu dok berebut
ngan budak kecik lg...
hari ni saya nak citer pasai baju... akhirnya saya dah jumpa ngan tailor
yg faham keinginan saya... so, tak pening kepala
lagi nak hantar baju kat mana...
yg kira paling bagus saya jumpa...
yg faham kehendak saya...
yg tak byk kerenah...
so tahun ni dah berpasang2 kain dah dihantar
utk koleksi kenduri & event sehingga tengah tahun ni...
so, lepasni cari material utk raya plak...
baju di bawah hasil eksperimen saya dgn my feberet tailor...
hasilnya berbaloi2...
Long dress yg paling saya suka sebab sgt selesa

yg ni ala2 jubah gitu, nampak cam baju baju kelawar je,
tp saya buat tangan and ada shape sikit, boleh la pakai pegi masjid..
akan tambah lg koleksi ni utk ke masjid..



my hubby suka yg ni, my friend pun dah order baju ni ngan saya...







yg ni konon2 nak pakai pegi dinner, tp terbabas tido
sebab migrain teruk sgt, so terlepas la...

kalau ada mesin jahit mau banyak baju yg saya jahit...
nasib baik tailor ni faham lukisan saya
dan ukuran yg saya mahukan....
jangan tak percaya, saya pernah jahit sendiri
dress labuh masa sekolah dulu...
arwah abah saya memang teror menjahit...
dia pernah buat kemeja and seluar panjang
memang menjadi, padahal tak belajar pun...
tp yg frust masa nak apply fashion designer course kat uitm
tak dapat, sebab basic lukisan takde
pastu aliran sains plak tu...


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails