FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Wednesday, October 5, 2011

Singapore Day 1-Part 1

Lama betui tak update blog...
sejak ada Afeefah in da house
umi dah malas nak update blog, just jenguk blog2 pastu tutup...
ok, nak citer gi Singapore lepas raya ari tu
umi punya company trip
tapi free n easy
so, jadi kami punya trip la
mula2 plan nak tinggal je Afeefah
sebab kecik lg kan, baru nak masuk 2 bln time tu
so, maktok ikut la kami balik puchong masa lepas raya haritu
plan nak jaga afeefah masa kami p singapore
tp afeefah takmo susu formula
memang tk leh lepas bf
umi dah mula pening kepala
last minute plan, bawa maktok skali gi singapore
cek flight tiket ada kosong lg
terus booked utk maktok n afeefah
mahai la jugak booking last minute
berkorban la sikit drp merana dok kenang anak kecik
melalak kat rmh nak bf
uminya pegi berpoya2 kat singapore, kan tak sedap dengar tu...
flight awal pagi, check in dlm pkl 6.40am
pastu melepak kat dalam... 
yg masih kat luar nak b'fast dulu, kami awal2 dah sahur kat rumah..

si bucuk umi, jantung hati umi



2 budak kecik tak sabar nak tengok shrek
kat universal studio

singapore airport

dalam bas, on da way to airport
terkejut kami sampai2 je tengok ada 2 bas
b'coz kami booked utk 55 org
depa bg harga SGD250 per trip
mak aih klu satu bas dah RM600 lebih, ni 2 bas macamana????
rupa2nya SGD250 utk 2 bas... lega cek...
sebab depa charter bas dr ofis ke airport dlm RM450 satu bas per trip


adam n alif sonok la dapat naik bas...


eye on singapore


ok da sampai, umi tgh sibuk check list
depa cakap check in pkl 3 huhu....
last2 dapat check in awal, sebab bilik dah cukup...

hotel kami


our room

adam n alif suka sgt tempat tido depa

malam karang jgn ada org jatuh dah la

sofa ni bleh buka jd bed
bantal, selimut depa simpan dlm wardrobe
maktok bleh tido sini





umi, abah, afeefah tido sini....

kami rehat dulu, sebab bangun awal sgt
budak2 pun dah penat
sementara tu abah kuar p solat jumaat kat  Masjid Temenggong, Harbour Front
and tapau lunch utk kami skali
sebab makanan kat hotel non halal



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails