FirDauS FaMiLy

FirDauS FaMiLy

Thursday, January 6, 2011

Keje & Lunch @ Thai Thai


Lunch semalam kat Thai Thai Restaurant, Sunway Pyramid
alhamdulillah, supplier kami belanja
keje kat Construction Company
byk untungnya
selalu dapat makan free
tambah2 lg bulan puasa
pastu klu nak buat apa event or ape2 je la
nak minta sponsor pun senang
umi pindah rumah haritu pun
dapat juga free Aircond sebijik
klu kawin dpt duit saguhati 1k
Subcon & Supplier tu memang wajibler bagi
duit raya, angpau sumer dapat


Alhamdulillah, tahun ni increment byk
setiap org dapat 
lebih kurang 1k stp orang
tengah tahun ada profit sharing
utk kita berbagi2, tp  utk selected staff je 
yg penting umi dapat
klu project dah berpuluh2 juta takkan utg 100k je kan
raya pun ada bonus, sumer dapat
cukupla utk umi 
bleh bg kat ma kt kg lebih sikit

umi sayang nak berenti keje sini
sebab klu keje tempat lain
belum tentu umi dapat
flexible time
nak kuar masuk sesuka hati (kadang2la)
nak kuar amik anak ke
ataupun nak bawa anak kt tempat keje
sebab babysitter takde
hopefully takde masalah la kat sini

berbalik pd citer lunch semalam
ada ler supplier nak blanje makan
kami pilih ler kat Sunway Pyramid sebab
dekat ofis je kan


 yg kiri ni engineer baru, kanan tu account

yg ni kedua2 project manager, semalam depa dapat kete company
best kan

yg kanan ni ceti kejar duit, duit lambat masuk je mesti gelabah
sebab bos akan push bila duit tk masuk
kadang fening gak, client minta itu ini
sampaikan servis kete pun nk claim 
yg kiri plak ni draughter


kiri lg, engineer baru


pastu tukang belanja


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails